perjantai 28. maaliskuuta 2008

Blogit on luettu

Olen saanut luettua ja kommentoitua viimeisen tehtävän niiden osalta, jotka sen ovat palauttaneet. Tämän jälkeen en enää aktiivisesti selaile blogeja, joten jos vielä haluaa suorittaa Luovan kirjoittamisen -opintojakson loppuun, kannattaa ilmoitella minulle henkilökohtaisesti tehtävien loppuun saattamisesta. Näin osaan mennä blogiin arvioimaan suoritusta. Arvosanat tulevat winhaan viikon 14 aikana.

Lueskelin myös lukupäiväkirjanne ja huomasin, että aika moni oli valinnut luettavakseen Langin. Monikaan ei lukemastaan ollut pitänyt, mutta kehottaisin silti perehtymään muuhunkin Westön tuotantoon, sillä Lang ei minunkaan mielestäni ole sitä parasta Westötä. Minun suosikkejani ovat Leijat Helsingin yllä sekä tämä viimeisin Finlandian voittanut Missä kuljimme kerran. Pidän henkilökohtaisesti Westötä kerronnan mestarina, joka ei päästä lukijaa helpolla. Olen monesti parannellut oman tarinani kerrontaa muistelemalla Westöön tapaa kertoa asioita. Westöö on myös yksityiskohtien mestari. Ihailen sitä, miten hyvin hän on tehnyt taustatyönsä juuri kahdessa viimeksi mainitussa teoksessa.

Tämän opintojakson blogeja on ollut ilo lukea; miten lahjakkaita nuoria ihmisiä täällä meillä opiskeleekaan! Odotan kuulevani vielä teistä, sitten kun olette kirjailijoita, käsikirjoittajia, copy writtereita tms.

Pyydän teitä vielä antamaan palautetta tähän blogiin sekä vastaamaan viereiseen kyselyyn. Käyn mielelläni keskustelua kanssanne sekä opintojaksosta että teidän teksteistänne täällä blogissani.

Ettehän poista blogejanne vielä tämän kuun aikana? Käytän tätä opintojaksoa esimerkkinä esitellessäni SAMKin verkko-opetusta valtakunnallisilla ITK-päivillä.

4 kommenttia:

Joshu kirjoitti...

Hei Marika!!

Olin tosiaan tehnyt sen viimeisen tehtävän aluksi väärin, mutta tein nyt sen oikein.

Jos viitsit lukea sen ja arvioida uudelleen :)

jos se vaikka vaikuttaisi numeroon.

Marika Pöyri kirjoitti...

Moi Joshu,

Luen kyllä kunhan ehdin. Nyt on vähän kiireitä muulla työrintamalla.

Luen juttusi toukokuun alussa. Laitatko vielä vaikka S-postia minulle toukokuun alussa, että muistan tämän :).

Susanna kirjoitti...

Moikka!!Haluan vastata kommenttiisi, koska se jäi vaivaamaan minua:)Elikkä kirjoitit:Marika Pöyri sanoi..."Hei,En tiedä ymmärsitkö viimeisen tehtävän väärin vai halusitko kirjoittaa aivan tekstin. Et kuitenkaan ole käyttänyt tässä kaikki tehtävät yhteen kokoavassa tekstissä aiemmin kirjoittamiasi tekstejä ollenkaan. Se on sääli, sillä noissa aikaisemmissa teksteissä olisi ollut paljon ainesta tähän Veeran blogiin."Yhdistin viimeisessä tekstissäni kaikki edelliset tekstit, niin kuin tehtävänannossa käskettiin. En tosin copy-pastettanut niitä peräkanaa, vaan loin tarinan, johon ne kaikki nivoutuvat.Sanon tähän nyt tuosta toisestakin asiasta, elikkäs: "Veeran blogi on hieno idea, silloin on kuitenkin pidettävä mielessä, miten blogia kirjoitetaan: päivämäärät, joskus lyhyehköt ilmaisut, pohdinnat yms. Blogihan on oikeastaan päiväkirja sähköisessä muodossa. Olisi ollut myös mielenkiintoista lukea, millaisia kommentteja Veera blogiinsa ystäviltään tai täysin vierailta ihmisiltä saa."Kirjoitin Veeran blogin kuin olisin ollut Veera, kaverillaan käymässä. Eli siis päivämäärät ja ystävien kommentit olisivat siis tulleet bloggeriin, tekstini ulkopuolelle. Sen takia en pistänyt niitä itse tekstiin mukaan.Mummun kielenkäytöstä olen ositain samaa mieltä, se ei kyllä ollut kovin uskottavaa.:) Tosin monet kaupunkilais mummot ihan totta puhuvat noin:D

Marika Pöyri kirjoitti...

Susannalle:

Kiitos vastauksestasi. Kuten varmaan olen joskus sanonutkin, absoluuttisia totuuksia kaunokirjallisessa tekstissä ei ole. Mikä on hyvää ja mikä huonoa, on aina subjektiivinen käsite. Minäkään en siis ole aina oikeassa :):

On hyvä että nouset puolustamaan tekstiäsi!