maanantai 28. tammikuuta 2008

Oman kokemuksen etäännytys -tehtävä

Oman kokemuksen etäännytys:
Mieti sellaista omakohtaista kokemusta, joka on kuohuttanut mieltäsi hyvässä tai pahassa. Kirjoita tapahtumat luomasi roolihenkilön näkökulmasta ns. ulkopuolisena kertojana. Toisin sanoen roolihenkilö on kirjoitettava jotenkin tarinaan sisään.

Huomaa, että juttu/tarina voi näyttäytyä ulkopuolisin silmin aivan toisenlaisena kuin se sinusta on tuntunut. Tyylilaji on täysin vapaa.

Kannattaa käyttää dialogia elävöittämässä epäsuoraa kerrontaa. Mieti myös asioiden esittämisjärjestystä: kronologinen vai ei.

Deadline 4.2.2007

1 kommentti:

jussi kirjoitti...

Kiitos palautteesta! Toteamuksien "ironisuus" on suunniteltua kyseinen "kultapoju" viittaa nimenomaan siihen minä kyseisen roolihahmon vanhemmat hänestä ajattelevat eli se on lähestulkoon vain maininta kyseisessä asiayhteydessä, jos taas olisin halunnut kirjoittaa koko tekstin ironiseen sävyyn, olisin kirjoittanut itsestäni kehittelemättä mielikuvitteellista henkilöhahmoa.

Lauserakenteiden pituuteen vaikuttaa kaksi asiaa:
1) En osaa jäsennellä.(eli sivu, ka päälauseet jäävät välillä erottelematta)
Eli koitan parantaa oikein kirjottamisen ja lauserakenteiden saralla.

2) Ehkä huomaa. Ehkä ei, mut oon samaistunu jokseenkin Irvine Welsh- tuotantoon, jossa vastaavat "pitkät" lauserakenteet on melko tavanomaisia.
(Eli tällä osa-alueella koitan selvästi parantaa..)

Kissan kuolema tarina taas on suoraan, vääristelemättä ja lukuun ottamatta "Johnny"-hahmoa jonka olen sijoittanut tarinaan, muilta osin täysin totta. Toki nimiä tarinassa on muutettu, mutta muuten tämä tilanne voidaan tulkita lähestulkoon sellasena niinku Jenkit sanoo: "Near death experience"

Eli ymmärtääkseni kurssin tavotteena on antaa molemminpuolista palautetta, sekä jos on epäselvyyksiä niin selvennyksiä teksteihin?